Haber

Akkuyu NGS’de önemli bir aşama daha geride kaldı

Türkiye nükleer enerji yolunda attığı adımla büyük bir yatırıma ev sahipliği yapıyor.

Mersin’de inşa edilen Akkuyu Nükleer Santrali’nde (NGS) hummalı bir çalışma var.

İnşaat sürecinde önemli bir adım daha geride kaldı.

Santralin 3. ünitesinin reaktör bölmesinde, çekirdek tutucu ekipmanın değerli bir parçası olan konsol kirişinin montajı tamamlandı.

En az 60 yıl hizmet ömrüne sahiptir

Konsol kiriş, 180 ton ağırlığında, 9,5 m çapında ve 2,3 m yüksekliğinde özel karbon çeliğinden yapılmıştır. Montajı 1 iş günü, montajı ise 17 gün süren konsolun kullanım ömrü en az 60 yıl.

Konsol kirişin ana görevleri arasında su temini, buhar giderme, havalandırma, ölçüm cihazları için geçişlerin düzenlenmesi, çekirdek tutucunun durumunun incelenmesi ve incelenmesi yer alır.

Kiriş içine döşenen gaz tahliye boru hatları, doymuş buharın sirkülasyonunu sağlayarak maça kovanındaki basıncın izin verilen değerleri aşmamasına yardımcı olur.

“Aynı ekipman birinci ve ikinci ünitelere kuruldu”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Akkuyu Nükleer A.Ş. Birinci Genel Müdür Yardımcısı ve İnşaat Müdürü Sergey Butckikh, “Konsol kirişin montajı inşaat planında belirtilen süre içerisinde tamamlanmış olup, bunu çekirdek tutucunun bir diğer büyük ölçekli parçası olan alt levhanın montajı takip edecektir. Çalışmalar deneyimli uzmanlar tarafından planlandığı şekilde yürütülür. Birinci ve ikinci ünitelerde de aynı ekipman kuruldu.”terimleri kullandı.

Kiriş ayrıca bölme plakası ve reaktörün kuru savunması gibi diğer yapısal elemanlar için bir dayanak noktası görevi görür. Ekipman, reaktör binasındaki incelemeler veya onarımlar sırasında hava besleme toplayıcısına erişim, kuru savunma, bölme plakasının soğutulması ve çekirdek tutucu aracılığıyla bakım alanına erişim sağlar. sağlayacak.

Akkuyu NGS sahasında 4 adet güç ünitesi, kıyı hidroteknik yapıları, enerji dağıtım sistemi, idari binalar, eğitim merkezi ve NGS fiziksel muhafaza tesisleri dahil olmak üzere tüm ana ve yardımcı tesislerde inşaat ve montaj çalışmaları devam etmektedir.

Akkuyu NGS sahasında inşaatın tüm aşamaları bağımsız denetim kuruluşları ve ulusal düzenleyici kurum olan Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından yakından takip edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu