Sağlık

Anında tuvalete gitmenizi sağlayan o yiyecek: Kabızlığa çözüm olan fındık!

Fındık, yüksek yağ ve protein içeriğiyle sindirim sistemi için son derece faydalıdır! Zengin lif içeriğiyle bağırsak sağlığına oldukça faydalı olan fındık, sindirim sistemine en iyi yardımcıdır. İşte fındığın sindirim sistemi üzerindeki harika etkileri!

FINDIKIN BİLİNMEYEN FAYDALARI: KABIZLIK NASIL GİDERİLİR?

Fındık insan sağlığı açısından oldukça önemli olan bir fındık çeşididir. Beyin sağlığından mutluluk hormonlarına, diyabet riskinin azaltılmasından kansere karşı korunmaya kadar pek çok değerli fayda sunuyor. Tadının yanı sıra bol miktarda lif içerir. İçerdiği protein, karbonhidrat, antioksidanlar, riboflavin, tiamin, niasin, piridoksin ve pantotenik asit gibi vitaminler ve kalsiyum, folat gibi minerallerle sağlığımız için hazine olan fındığın besin değerlerinden çok daha fazla faydalanabiliriz. Çiğ olarak tüketilmesi halinde çinko, potasyum, demir ve manganez.

SİNDİRİM SİSTEMİNE FAYDALARI VE SONUÇLARI

Duygusal duruma bağlı olan bağırsakların çalışma durumu göz önüne alındığında fındıktaki B6 vitamininden bahsetmek gerekir. Sinir sistemini koruyan bir vitamin olarak da bilinen B6 vitamini fındıkta bulunur ve bu sayede sinirlerimiz düzgün bir şekilde çalışmaya devam eder. Ayrıca içerdiği yüksek lif içeriği ve B6 vitamini ile kabızlığı önleyerek kişinin ruhsal ve zihinsel olarak daha rahat hissetmesine yardımcı olur.

DİYABETE YARDIM

Şeker hastalarında düzenli fındık tüketimi glukoz intoleransının iyileşmesine katkıda bulunabilir. Diyabetik bireylerde kan yağlarının düşmesine ve daha güçlü etkilere neden olabilir.

KALP SAĞLIĞINA DESTEK

Oleik asit içeriği sayesinde kötü kolesterol (LDL) düzeyini düşürebilir, iyi kolesterol (HDL) düzeyini ise artırabilir. Kolesterolü %27 oranında azaltarak kalp sağlığını koruma potansiyeline sahiptir. Sistematik tüketim kalp krizi riskini azaltabilir.

MAGNEZYUM TANKI

Magnezyum kas gerginliğini azaltarak kas yorgunluğunu, spazmları ve krampları önlemeye yardımcı olabilir. Aslında kalsiyum stabilitesini sağlayarak kasların sağlıklı fonksiyonlarını destekler. Kas gücünün artmasına yardımcı olabilir.

CİLDİN CANLI OLMASINI SAĞLAR

Antioksidanlar serbest radikallere karşı savaşarak cildin sağlıklı görünümüne katkıda bulunabilir. UV ışınlarına karşı koruma sağlayarak cilt kanseri riskini azaltabilir. Flavonoidler ve E vitamini takviyesiyle cilt hücrelerinin yenilenmesini destekleyebilir ve daha genç görünen bir cilt sağlayabilir.

KANSER RİSKİNİ ÖNLER

Fındık, içerdiği beta-sitosterol bileşiği ile meme ve prostat kanseri riskinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Vücuttaki kötü niyetli hücreleri etkisiz hale getirerek kanser olasılığını azaltabilir.

NOT:Sağlığınızda herhangi bir değişiklik yapmadan önce olası alerjik reaksiyonlara karşı bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu