Haber

Bin kişi kılığına girerek onlarca kişinin parasını çaldığı iddia edilen kadınla ilgili haberler yağıyor!

Gazeteci Eşref Larsen, önceki gün Twitter hesabından, kendisini farklı kimliklerle tanıtarak onlarca kişiyi dolandırdığı iddia edilen bir kadını paylaştı. Larsen’in hikayesi kısa sürede sosyal medyada trend konu haline geldi. Larsen, kadının dolandırdığı kişilerden bir gecede 50’den fazla rapor aldığını açıkladı. İşte nadir dolandırıcılık hikayesi…

Kaynak:https://twitter.com/esreflarsen/statu…

Gazeteci Eşref Larsen’in Twitter hesabından duyurduğu dolandırıcılık iddiası kısa sürede gündeme bomba gibi düştü. Farklı kimliklere sahip onlarca kişiye kendisini tanıttığı ve paralarını aldığı iddia edilen kadının yüzünü de ortaya çıkardı.

Aslında hepimiz o kadını tanıyoruz: Ela Sevgi Altunbaş. Bu ismi ilk kez geçen yıl İzmir Şirinyer Hipodromu’nda bir işçinin tokatlandığı videoda görmüştük.

Altunbaş, tweet’inde çalışanın kendi babası olduğunu yazdı. Larsen, bu tweet’in milyonlarca izlenen bir paylaşım olduğuna dikkat çekerek, “Meğer amacının ilgi (müşteri) çekmek olduğu ortaya çıktı.”

İşte unutulmaz tweet:

Gazeteci Larsen’in derlediği bilgilere göre Altunbaş, kimi zaman mağdur bir işçi çocuğu, kimi zaman 20 yaşında yalnız yaşayan “özgür kız”, kimi zaman depremzede, kimi zaman da depremzede biri olarak tanıtarak insanlardan para topluyordu. mahsur kalan üniversite öğrencisi.

Tüm Türkiye’nin vicdanını sorgulatan İzmir Şirinyer Hipodromu’ndaki olayda kendisinin babanın kızı olduğunu söylemesi o dönemde büyük ilgi uyandırmıştı.

Vatandaşlardan kendisine iyi dilek mesajları gönderildi. Bunlardan biri Gazeteci Larsen’dı. Ancak Larsen, kadının yanından geçtiğini yazdı.

Larsen, o döneme ait konuşmaları da kamuoyuna aktardı: “Kızı olduğunu düşünerek kendisine yazmak istedim. Bir de onun aracılığıyla temizlik görevlisi İrfan Bey’e ulaşmak istedim. O görmezden geldi.”

??

Daha sonra Larsen, haberin konusu olan İrfan Bey’e başka kaynaklardan ulaştığını ve böyle bir kızının olmadığını açıkladı. İşte konuşmalar

Larsen, olaydan sonra Sevgi Altunbaş’a neden yalan söylediğini sorduğunu ve mesajlarını “Gerçek ortaya çıkınca yazdıklarını paylaşıyorum” diyerek açıkladığını söyledi.

??

??

Kadının yalan söylediğini anlayan gazeteci, olayı takip ettiğini ve tweet atarak insanları bilgilendirmesinin ardından mesaj kutusunun adeta ‘patladığını’ belirtti.

Mağdur vatandaşlardan bahis konusunda şikayetler aldığını paylaşan Larsen, kadının sistematik olarak dolandırıcılık yaptığını savundu. Raporları bu şekilde paylaştı??

“Bana ulaşan mağdurlardan biri de Muhammet Bey’dir. 6 Şubat depreminden sonra depremzedeleri evinde ağırlamak istiyor. Ela Sevgi Altunbaş, kendisini depremzede olarak tanıtarak eve yerleşiyor. civarında evi soyar ve ortadan kaybolur.”

??

“Muhammet Bey’in suç duyurusunun ardından hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Çok uzun bir sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı.”

“Orman yangınını bile başlattı…”

Gazeteci, başka bir ihbarcının dolandırıcı olduğu iddia edilen kadının erkekleri aldattığını yazdığını açıkladı.

“Merhamet ve para istiyor, sonra da küfrediyor…”

Larsen, “Sahte tarihler düzenleyip ortadan kaybolduğuna dair çok sayıda mesaj var. En son arandı ve yakalandı. Aldığım bilgi tutuklandığı yönündeydi. Bir süre sonra serbest bırakılmış olmalı çünkü Kendini 2 gün önce attığım bir tweetin altında buldu.” Larsen bu mesajı paylaşarak “Onun peşindeyim” yazdı. .

Öte yandan gazeteci, kendisine söz hakkı vermek istediğini ancak engellendiğini de belirtti.

??

Detaylar geldikçe yazmaya devam edeceğini söyleyen Larsen, “Tanımadığınız ya da durumunu teyit etmediğiniz kimseye yardım etmeyin.”

İşte Gazeteci Eşref Larsen’in yazısı:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu