Haber

Duygusal mı yoksa doğrudan iletişim mi?

İSTANBUL (İGFA)- Üsküdar Üniversitesi Bağlantı Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gül Esra Atalay, seçim kampanyalarında klasik medya ve dijital medyanın etkilerini değerlendirdi.

GELENEKSEL MEDYADA DUYGUSAL, DİJİTAL MEDYADA DOĞRUDAN İLETİŞİM

Doç. Dr. Bu süreçte adaylar sıklıkla seçmenin duygusal yönüne hitap eden söylem ve vurgular kullanırlar.” söz konusu.

Seçim kampanyalarında kullanılan klasik medya ile dijital medyanın farklılıklarına, olumlu ve olumsuz yönlerine vurgu yapan Doç. Dr. Gül Esra Atalay, sosyal medyanın günümüzde seçim kampanyaları için değerli bir araç haline geldiğini söyledi.

Doç. Dr. Gül Esra Atalay, klasik medya kampanyalarının duygu vurgusu ile geniş kitlelere ulaşmak için tasarlandığını söylerken, dijital medya kampanyalarının daha amaçlı, etkileşimli ve ilgi çekici bir yaklaşıma sahip olduğunu söyledi.

SOSYAL MEDYA SEÇMEYE ULAŞMAK İÇİN KULLANILIYOR

Dijital medyanın son yıllarda seçim kampanyaları için değerli bir araç haline geldiğine dikkat çeken Doç. Gül Esra Atalay, “Adaylar artık sosyal medya kanalları, internet siteleri ve diğer dijital platformlar üzerinden seçmene ulaşabiliyor. Dijital ortam, adayların seçmenlerle daha doğrudan ve etkileşimli bir şekilde iletişim kurmasını sağladığı için avantaj sağlayabilir.” söz konusu.

DİJİTAL MEDYA AMAÇLI REKLAM AVANTAJI

Dijital medyanın siyasi propaganda için en büyük avantajının maksatlı reklama imkan vermesi olduğunu belirten Doç. Dr. Öte yandan bu süreçler şeffaf olmadığı için demokrasiyi baltalamakla eleştiriliyor.” dedi.

Dijital medyada hızla paylaşılan ve yayılan görseller ve infografikler ile adayların siyasetini ve telaffuzunu daha ilgi çekici ve anlaşılır hale getirebileceklerini kaydeden Doç. Gül Esra Atalay, “Sosyal medyadaki trendlerin, moda olan sözlerin ve sloganların siyasetçiler tarafından da kullanıldığını görüyoruz” diyen Dr. iyi ya da kötü bir şekilde ya çok eğlenceli ya da ilginç. Siyasetçilerin bu mecralarda daha fazla görünürlük elde etmek için eğlenceye (dans, mizah gibi unsurlar) veya ilgiye yöneldiğine şahit oluyoruz.” söz konusu.

haliliyeajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu