Haber

Fas Depremi Sonrası Taziye ve Dayanışma Mesajları

Katar, Ürdün, Libya, Bahreyn, Filistin ve Lübnan’ın yanı sıra Arap Birliği, Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Ezher Derneği, dün Fas’ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle taziye ve dayanışma mesajları yayınladı.

Katar Komuta Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Katar Komutanı Pir Temim bin Hamed Al Sani, depremde hayatını kaybedenler için Fas Hükümdarı Muhammed 6’ya taziye mesajı gönderdi.

Şeyh Tamim mesajında ​​depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi, yaralılara acil şifalar dileyerek Fas’la dayanışmalarını vurguladı.

Ürdün

Ürdün Kralı 2. Abdullah, deprem nedeniyle Fas Kralı 6. Muhammed’e taziye mesajı gönderdi.

Ürdün Kraliyet Mahkemesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ürdün Kralı II. Abdullah, Fas Kralı VI. Muhammed’e gönderdiği taziye mesajında, kardeş Fas halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirterek, ilgili makamlara gerekli yardımların yapılması talimatını verdi. gerekli tüm yardım.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Fas hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde oldukları belirtildi.

Libya

Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, “Depremde hayatını kaybedenler için Fas’a taziyelerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlerin aileleriyle tam dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz.” sözlerini kullandı.

Bahreyn

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Bahreyn’in, yıkıcı deprem nedeniyle Fas’la dayanışma içinde olduğu belirtilerek, Fas hükümetine, halkına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ve acil şifalar diledi. yaralılara şifa.

Filistin

Filistin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Filistin devleti, ülkeyi vuran yıkıcı deprem felaketi karşısında kardeş Fas Krallığı’nın yanındadır.” kelimeler yer aldı.

Açıklamada, Filistin’in kardeş Fas halkının yaralarının sarılması için elinden gelen her türlü yardımı yapacağı belirtilirken, depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileriz.

Lübnan

Lübnan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bu trajik olaydan sonra Fas hükümeti ve kardeş halkıyla tam bir dayanışma içerisinde oldukları belirtilerek, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına acil şifalar diledi. yaralı.

Arap Ligi

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Abu Gayt, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, “Fas’ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kalbimiz oradaki ailelerimiz ve kardeşlerimizle birlikte” dedi. Fas’ın bu krizi bir an önce atlatmasını Allah’tan niyaz ediyorum.” Ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadağı, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, “Bu şiddetli deprem kalplerimize acı bir gölge düşürdü. Fas’taki halkımız için büyük endişe içerisindeyiz. Allah nasip etsin” Fas’ta halkımızın sağlık ve esenliğini, “Bu felaketten bir an önce kurtulmalarına yardımcı olmasını umuyoruz.” şu ifadelere yer verdi.

Uluslararası toplumu bu sıkıntılı dönemde Fas’a yardım ve destek sağlamaya davet eden Karadağı, şöyle konuştu:

“Karşılaştığımız her sıkıntıya karşı iyimserliğimizi koruyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Rabbimden Fas’ı, halkını ve tüm Müslüman ülkelerini korumasını diliyoruz.”

El Ezher Enstitüsü

Mısır El-Ezher Enstitüsü’nden Piri Ahmed et-Tayyib, yaptığı açıklamada, “Birçok bölgeyi vuran yıkıcı depremde hayatını kaybedenler için Fas Kralı VI. Muhammed ve kardeşi Fas halkına en içten başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Fas şehirleri.” İfadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır da 7 büyüklüğündeki depremle sarsılan Fas için taziye ve dayanışma açıklamaları yayınladı.

Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş’in El-Huz bölgesinde dün yerel saatle 23.10’da meydana gelen depremde 820 kişinin hayatını kaybettiğini, 672 kişinin de yaralandığını duyurdu.

saimbeyli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu