Haber

Filipinler’de vergi kaçırmakla suçlanan Nobel Barış Ödüllü gazeteci beraat etti

Filipinler’de Nobel Barış Ödülü sahibi gazeteci Maria Ressa ve dijital medya platformu Rappler, vergi kaçakçılığı suçlamalarından beraat etti.

BBC’de yer alan habere göre Filipin Vergi Temyiz Mahkemesi’nin kararında, savcıların suçlamaları makul şüphenin ötesinde kanıtlayamadığı belirtilirken, Ressa ve Rappler’ın söz konusu iddialardan kazanç sağlamadığı belirtildi.

2018’de başlayan dava, mahkemenin Ressa ve Rappler’ı vergi kaçakçılığı suçlamalarından beraat ettirmesiyle sona erdi.

Kararın ardından gazetecilere konuşan Ressa, kararı “haksız yere suçlanan her Filipinli için bir zafer” olarak nitelendirdi.

Suçlu bulunduğu takdirde 34 yıla kadar hapis cezası alması beklenen Ressa, “Bugün gerçekler, hakikat ve adalet kazandı” dedi. dedim.

Dava 2018’de açıldı.

Filipinler’de eski Cumhurbaşkanı Rodrigo Duterte liderliğindeki hükümet aleyhine yaptığı eleştirel yayınlarla tanınan internet haber sitesi Rappler, dönemin hükümetinin hedefi olmuştu.

Filipin hükümeti, Ressa ve Rappler’ı yabancı yatırımcılarla katılım yoluyla sermaye toplarken vergi ödemelerinden kaçmakla suçladı.

Adalet Bakanlığı, Rappler’ın 2015 yılında beyan etmediği 2,58 milyon dolar (141,86 milyon peso) değerinde vergiye tabi gelir elde ettiğini bildirdi.

Ressa ve Rappler, süreçlerin meşru finansal sistemleri içerdiğini belirterek suçlamaları reddetti.

2018 yılında Adalet Bakanlığı, sitenin bağlantılı olduğu şirket ve Yönetim Kurulu Başkanı gazeteci Maria Ressa hakkında vergi kaçakçılığı suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Ayrıca Filipinler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (PSEC), dijital medya platformu Rappler’ın kapatılmasını talep ederek 2018 yılında sitenin işletme ruhsatının kaldırılması kararını onayladı.

2012 yılında Ressa tarafından kurulan Rappler, Filipinler’de gücün kötüye kullanılması, şiddet kullanımı ve otoriterliğin yükselişi gibi konuları ayakta tutmaya çalışan yayınlar yayınlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu