Haber

Filistin’den acil yardım çağrısı! Türkiye’den takviye

Türk Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze şehrinin abluka altına alınması ve 2 haftadır devam eden elektrik kesintileri nedeniyle acil yardım misyonunun yerine getirildiği belirtildi.

Açıklamada, acil yardım çağrısı kapsamında Filistin Kızılayı’na ihtiyaçların karşılanması konusunda destek sağlandığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Türk Kızılayı, öncelikli ihtiyaçlar listesinde yer alan hastane ve ambulansların akaryakıt ihtiyaçlarının karşılanması için 400 bin litre akaryakıt desteği sağlayacak. Gazze’deki hastanelerin 30 günlük elektrik ihtiyacının karşılanması amacıyla ise 600 bin litre akaryakıt desteği sağlanacak. 400 bin litre akaryakıt için Filistin Kızılayı’na bin dolar sağlanacak Filistin’e akaryakıt ikmali sağlanacak Kızılay bunu çeşitli yollardan sağlamaya çalışacak.

Türk Kızılayı, akaryakıt desteğinin yanı sıra diğer insani ihtiyaçlar konusunda da Gazze’ye destek sağlamaya çalışıyor. Kızılay, Mısır’a ulaştırılan 3 uçaklık yardım malzemesinin yanı sıra, tamamı tıbbi malzeme taşıyacak 4’üncü uçağın da malzeme ikmalini sürdürüyor. “Ayrıca Mısır’daki Türk Kızılayı grubu, yerel olarak tedarik edilen ve Türkiye’den sevk edilmeye devam edilen ayni yardımların koordine edilerek Gazze’ye gönderilmesi konusunda Mısır Kızılayı ile birlikte çalışmaya devam ediyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu