Haber

İstanbul’da düzenlenen operasyonda tutuklanan şüpheli sayısı 14’e çıktı

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 14’ü tutuklanırken, 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4 şüpheli için savcılığın itirazı kabul edilmedi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Engin Polat ve Dilan Polat’ın da bulunduğu şüpheliler hakkında “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Kanunlar” kapsamında dava açtı. Spor“Yarışmalarda bahis ve şans oyunlarının düzenlenmesine ilişkin kanunlara aykırılık” iddiasıyla başlatılan soruşturma sürüyor.

Aralarında Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da bulunduğu 14 şüphelinin tutuklandığı soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan GY, YAD, BG ve CG için savcılığın yaptığı itiraz kabul edildi. Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından incelendi.

Hakimlik, savcının 4 şüphelinin tutuklanması talebini kabul etmedi.

Operasyon

1 Kasım’da İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyalleri ve kitaplarına el konulan, aralarında Polat çiftinin de bulunduğu şüpheliler hakkında Mali Kabahatleri Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön soruşturma raporu hazırlandı. Milyonlarca liralık giriş olduğu belirlendi.

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında aktarıldığının belirlenmesi ve son aşamada Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul adlı şirkette toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç satın alınmasının ardından ekipler, Şüphelilerin kimliklerini tespit eden ve kimliklerini tespit eden İstanbul Mali Suçlar Şube Müdürlüğü, İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu merkezli Kırklareli ve Manisa’da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren gruplar, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal firmasının isim hakkını Ankara’da başka bir firmaya verdiğini ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ele geçirilmeye çalışıldığını belirledi. ortakların kişisel hesaplarına aktarılacaktır.

Parayı bloke eden gruplar 4 şüpheliyi gözaltına alırken, genişletilen soruşturmada aranan 3 şüpheli daha yakalandı.

Soruşturma kapsamında şüphelilerden Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu 14’ü tutuklandı, 9’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakim 27 şirkete kayyum atanmasına karar verdi.

kizilcahamamhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu