Haber

İzmir’de Metro ve Tramvay Seferleri Durduruldu

İZMİR’de 625 metro ve tramvay çalışanının katıldığı TİS görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması nedeniyle metro ve tramvay seferleri durduruldu. Grevin ikinci gününde İzmir’de otobüs durakları ve sokaklar kalabalıktı.

İzmir Metro A.Ş. Sosyal Demokrat Kamu Patronları Sendikası ile onun adına yetkilendirilen Türkiye Demiryolları Çalışanları Sendikası arasında 625 çalışanın katıldığı TİS görüşmeleri olumsuz sonuçlandı. Bunun üzerine metro ve tramvay seferleri durduruldu. 625 işçi greve çıkarken, grevin ikinci gününde metro ve tramvayın çalışmaması nedeniyle İzmir’de duraklarda ve caddelerde yoğunluk yaşandı. Grev nedeniyle toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların çoğu özel araçlarıyla trafiğe çıkarken, bazı vatandaşlar iş yerlerine gitmek için otobüs duraklarına koştu.

Tramvay ve metronun durdurulması sonucu mağdur olduğunu belirten Erem Karaboğa, “Dün Özdere’den geldim. 3 sefer yaparak geldim. Gelenek olarak bir personel sıkıntısı yaşanıyor. Ulaşım sıkıntısı, Hava da sıcak. Ek seferler koyuyorlar ama analiz değil, trafik tıkanmış. İnşallah en kısa sürede bir analiz bulunur” dedi.

“KONAK’TAN ALSANCAK’A YÜRÜMEK ZORUNDA KALDIM” Grev sonucu tramvay ve metro çalışanlarının ulaşımda güçlük çektiklerini ifade eden Hulki Bingöl, “Dün gece Konak’tan Alsancak’a kadar yürüdüm. Yani duraklar belli değil. Kimin nereye gideceği belli değil” Ortalık karıştı, insanlar isyan ediyor. Ulaşım zordur. İzmir’de böyle bir şey olamaz” dedi.

“BELEDİYENİN BUNU MÜDAHALE ETMESİNİ İSTİYORUZ”

İşe giderken büyük zorluk çektiğini belirten Samet Ocak, grevin bir an önce bitmesi gerektiğini belirtti. Ocak, “Eylem olduğu için mağduruz.

haberayvacik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu