Haber

Kaliforniya Valisi Asyalı Amerikalılara Çin Yeni Yılı diliyor

SACRAMENTO, 12 Şubat (Xinhua) — Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, kültürel etkinlikler ve ırkçılığa karşı eylem çağrısında bulunarak Asyalı Amerikalı topluluklar için Çin Yeni Yılı’nı kutladı.

Newsom ve eşi cumartesi günü sosyal medya platformunda görüntülü mesaj paylaştı.

Aile toplantıları geleneğini, yaşlılara saygıyı ve kırmızı zarflarla simgelenen iyi şansları vurgulayan Vali ve eşi, insanları ejderhanın gücü ve azminden ilham almaya çağırdı.

“Kaliforniya’nın eşsiz gücü, çeşitliliğe sahip topluluğundan geliyor. Bu nedenle, bu Çin Yeni Yılı’nda, büyük devletimizin kurucusu ve ayrılmaz bir parçası olan Asyalı Amerikalıların inanılmaz katkılarını anıyor ve kutluyoruz” dedi Newsom.

Kutlamaların kültürel boyutunun ötesinde Newsom, daha önce Golden State’i şekillendiren Asyalı Amerikalıların “kurucu katkılarının” tanınmasının önemini vurgulamıştı.

Newsom, Cuma günü yayınlanan bir bildiride Asyalı Amerikalıları hedef alan “uygunsuz şiddet ve ayrımcılık geçmişine” dikkat çekti.

Vali, Kaliforniyalıları “geçmişteki ve mevcut ırkçılıkla yüzleşmeye” ve tüm eyalet sakinlerinin “güvenliği ve sivil katılımı” için çabalamaya çağırdı.

Kaliforniya’da Çin Yeni Yılını kutlamak için geçit törenleri ve aslan dansları gibi renkli etkinlikler düzenleniyor. San Francisco’nun Çin Mahallesi’nde düzenlenen yıllık geçit töreni, bu yıl Çin Yeni Yılı’nı kutlamak isteyen binlerce katılımcı ve izleyicinin ilgisini çekti.

Çin Yeni Yılı bu yıl 10 Şubat’ta başladı. Çin burcu ve geleneğine göre bu yıl Ejderha Yılı.

Çin’in en önemli bayramlarından biri olan Ay Yeni Yılı, diğer Asya ülkelerinde de kutlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu