Haber

Kobanê Davası’nda yargılanan siyasilerin tahliye talepleri reddedildi

Ankara’da, 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde düzenlenen protestolar nedeniyle aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişi hakkında dava açıldı. IŞİD’in Kobanê’ye saldırıları. 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Kobanê Davası’nda aylık gözaltı incelemesi yapıldı.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberine göre, Ulusal Yargı Ağı Bilgi Sistemi’ne (UYAP) yüklenen ara kararda mahkeme heyeti, tutuklu siyasetçiler ve avukatlarının tahliye ve yargılamanın ertelenmesine ilişkin taleplerini yersiz bularak reddetti. . Mahkeme heyeti, ara kararında, 7 yıllık azami tutukluluk süresini aşan Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel hakkındaki talepleri de değerlendirdi. Mahkeme bu talepleri uygun bulmadı ve tahliye taleplerini reddetti.

Heyet, diğer siyasilerle ilgili talepleri de farklı değerlendirerek, aynı belgede yargılanan isimlerin adlarının adli kontrol uygulamalarına aykırı olduğunu belirtti. Bu nedenle, şu anda tutuklu olan siyasilerin de “kaçma şüphesi” bulunduğunu ileri sürerek, tutuksuz yargılanma talebini reddetti.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu