Haber

‘Kral’ın eli tutulmaz: Çalışanlarına cebinden ikramiye ödeyecek

İngiltere’de Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatının akabinde tahta geçen Kral 3. Charles, cömert davranışı ile İngiliz basınında gündem oldu. Kral 3. Charles’ın düşük maaş alan çalışanına kendi cebinden ikramiye dağıtacağı ortaya çıktı.

Sözcü’nün The Sun gazetesinden aktardığı habere nazaran, Kral 3. Charles’ın kendi çalışanlarına, maaşlarına ek olarak 600 sterlin (yaklaşık 13 bin 600 TL) takviye ödemesi yapılacağını duyurdu.

FATURALARINI ÖDEYECEK

Özellikle güç krizi ile gündemde olan Avrupa’da faturaların artmasının akabinde Kral’ın bu türlü bir karar aldığı ve çalışanın ödemelerini cebinden karşılamak için harekete geçtiği açıklandı. Maddi dayanak alacak işçi ortasında, hizmetçiler, aşçılar, bahçıvanlar ve uşaklar yer alıyor.

400-600 STERLİN ORTASI ÖDEME

İngiliz The Sun gazetesine konuşan saraya yakın kaynaklar, yılda 30 bin sterlinden az kazanan işçinin 600 sterlin ek ödeme alacağını, daha yüksek maaşlı çalışanın ise 400 sterline yakın bir fiyat alacağını duyurdu.

Personele ödenecek ikramiyenin halktan toplanan vergi gelirleriyle değil Kral’ın özel gelirlerinden ödeneceği açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu