Haber

Max Verstappen Las Vegas Grand Prix’sini kazandı

Las Vegas, Dünya Şampiyonası’nda sezonun 22. yarışına ev sahipliği yaptı.

ABD’nin Nevada eyaletindeki 6,2 kilometrelik Las Vegas Strip Pistinde 50 tur üzerinden gerçekleştirilen yarışta daha önce şampiyonluğunu ilan eden Red Bull pilotu Max Verstappen, yarışa 2. sıradan başlayarak, Ferrari pilotu Charles Charles da katıldı. startın hemen ardından ilk virajda yarışa ilk sırada başladı. Leclerc’i geçerek liderliği ele geçirdi.

Ancak her iki sürücünün de pist dışına çıktığı bu geçişle ilgili soruşturma başlatıldı ve Leclerc’i pist dışına iten Verstappen’e 5 saniye ceza verildi.

Çok sayıda temasın yaşandığı startın ardından ilk tıbbi seansın ardından sanal güvenlik aracı uygulandı ve Alonso, Bottas ve Perez pit stop yapmak zorunda kaldı.

Yarışın 3. yarışında McLaren pilotu Lando Norris, ağır kaza sonucu bariyerlere girdi ve yarış dışı kaldı. İngiliz sürücü inceleme için hastaneye gönderildi.

Liderlik defalarca el değiştirdi

Leclerc, yarışın 16. yarışında cezasını çekmek için pit yapmayan Verstappen’i geçerek liderliği ele geçirdi.

25. turda Max Verstappen’e temas eden Mercedes sürücüsü George Russell’a ceza verildi.

Yarışın 32. turunda bir diğer Red Bull pilotu Sergio Perez, Leclerc’i geçerek liderliği ele geçirdi ancak 35. turda Monaco pilotu yeniden liderliği ele geçirdi. Bu geçişin hemen ardından Perez de takım arkadaşı Verstappen’e devredildi.

Verstappen yarışı kazandı

37. yarışta Leclerc’i geçen Verstappen lider oldu ve yarışı birinci sırada tamamladı. 43. turda Perez’i geride bırakan Leclerc, yarışın son yarışında 2. sırada yer aldı. Perez yarışı 3. sırada tamamladı.

Formula 1’de sezonun son yarışı 26 Kasım’da Abu Dhabi’de yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu