Haber

Nihat Hatipoğlu, Ensonhaber’e konuştu: Öldürmek için değil, ölmemek için silahımız olmalı

Özel haberler

Dünya 41 gündür bir zulme tanık oluyor…

İsrail’in abluka altındaki Gazze’de soykırım devam ederken, sosyal medyada her gün korkunç görüntüler ortaya çıkıyor.

Vahşi saldırılarda şu ana kadar 12 bine yakın kişi hayatını kaybetti, ölenlerin çoğunu çocuklar oluşturuyor.

İnsanlık dramı yaşanıyor

Sağlık sisteminin çöktüğü Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor.

Dünya ve İslam dünyası bu olaylara karşı henüz ses çıkarmış değil.

Nihat Hatipoğlu’ndan Ensonhaber’e özel açıklamalar

İsrail’in katliamı sürerken İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Enson’a özel bir röportaj verdi.

“İslam dünyası birlikte hareket etmeli”

İslam dünyasının son durumu ve Türkiye’nin yaşanan drama tepkisini değerlendiren Hatipoğlu, İslam dünyasının birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Eğitim ve bilimin dinin en değerli konuları olduğunu belirten Hatipoğlu, güçlü olabilmek için savunma sanayine değer verilmesi gerektiğini vurguladı.

“Öldürmek için değil, ölümden kaçınmak için silahımız olmalı”

“Silahlarımız olmalı, uçak gemilerimiz olmalı”Hatipoğlu şunları söyledi: “Öldürmek için değil, ölmekten kaçınmak için.”söz konusu.

“İslam dünyasındaki Müslümanlar yıllardır gereksiz işlerle meşgul olmuşlardır.”

Ensonhaber’e özel açıklamalarda bulunan Nihat Hatipoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Faydalı bilgi dinin kaybettiği şeydir. Hadis-i şerifte Çin’de ilim aramak için bütün ilmi faaliyetlerin din tarafından emredildiği bildirilmektedir. Mesela bir hastalık bir yerde yayılırsa ve oraya doktor gelmemişse, bundan bütün bölge sorumlu olacaktır. Dinin bilime ve eğitime verdiği değeri başka hiçbir sistemde görmek mümkün değildir. İslam dünyasındaki Müslümanlar yıllardır gereksiz işlerle meşgul olmuşlardır. Ülkeler yeni yeni kendine gelmeye başladı ve dünyada sorgulayan ilk ülke Türkiye oldu.

“Şu anda onları tuzağa düşürmeye çalışan bir topluluk var.”

Türkiye silah sanayisini ve diğer konuları sorgulamaya başladı. İslam dünyası bugün Gazze’de yaşanan olayları hâlâ sorgulayamadı. 33 Arap ülkesinden ateşkes talebi olacak, 4 ülke ateşkese karşı çıktı. Bunların sorgulanması gerekiyor. Dini sorgulamaya başladılar, dinin ilk emri okumaktır. İlim isteyin diyen bir Peygamberimiz var ama şimdi onları tuzağa düşürmeye çalışan bir ümmet var.

“Türkiye olmasaydı İslam dünyası tam bir kargaşa içinde olurdu”

İyi ki Türkiye’miz var. Bunu çok içten söylüyorum. Türkiye olmasaydı tam bir kargaşa içinde olacaklardı. İmamı kaybolan tespih tanesi gibi yok olacaklar. Çok daha ileri gitmemiz gerekiyor. Silahlarımız olmalı, uçak gemilerimiz olmalı ama öldürmek için değil ölmemek için. Şımarık ülkelere karşı “Ben buradayım” diyebilecek kadar güçlü olmalısınız.

“Bugünlerde tüm haber sitelerini tebrik ediyorum”

Türkiye’nin çabaları olmasaydı Avrupa’da sokağa çıkan olmazdı. Bugünlerde tüm haber sitelerini tebrik ediyorum. En azından Gazze’de yaşananları dünya kamuoyuna sunma imkanı buldular, bu çok değerli. Aksi takdirde insanlar İsrail’in uydurduğu hikayelere inanırlardı. Askerler sivilleri veya çocukları öldürmez.

“Önümüzdeki yüzyıllarda durum her zaman böyle olmayacak, işler değişecek.”

2023 yılında hastaneleri, sivilleri bombalarla yerle bir edeceğiz. Biliyorsun aşk vardı. Avrupa’nın en medeni olduğu düşünülenler İslam’ın çok gerisindedir. Uzun süre ses çıkmadı. Ama onlara bir şey olursa kıyamet kopar. İslam bu dünyaya bolca geliyor. Önümüzdeki yüzyıllarda durum her zaman böyle olmayacak, işler değişecek. Önümüzdeki yüzyıllarda en çok konuşulan isim Hz. Muhammed (sav) olacaktır. İnsanlar henüz peygamberi keşfetmediler. Güçlü olduğunuzda yumruklarınız prestijli hale gelir. 5 ülke dünyanın kabadayısı gibidir. Hiçbir karar alınmıyor, hemen veto ediliyor. İslam dünyasının toparlanması gerekiyor ama bu lafta değil gerçekte olmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu