Haber

Olaf Scholz’un kaçak göçmenlerle ilgili ‘şakası’ tepkilere yol açtı

Nürnberg’de Protestan Kilisesi’nin düzenlediği bir etkinliğe katılan Scholz, göç ve mülteci siyaseti üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Almanya’nın Avrupa Birliği’nin (AB) dış sınırında yer alan bir ülke olmamasına rağmen en çok iltica başvurusu yapan ülke olduğunu belirten Scholz, Almanya’ya gelen düzensiz göçmenlerin çoğunun diğer AB ülkelerinde kayıtlı olmadığını söyledi. .

SORUMLU SÖZLER

Almanya’ya gelen çok sayıda düzensiz göçmene işaret eden Scholz, “ Bu şakayı daha önce Avrupa Konseyi’nde yapmıştım. Almanya’nın Akdeniz’de geniş bir kıyısı olmalı. Çünkü Akdeniz’e kıyısı olan ülkelere kıyasla Akdeniz üzerinden Avrupa’ya gelen mültecilerin çoğu Almanya’ya geliyor.dedi.

Almanya Şansölyesi Scholz mizah” olarak nitelendirdiği sözleri sosyal medyada tepki çekti.

Akdeniz’de düzensiz göçmenleri gemilerle kurtarmak için çalışan Alman sivil toplum kuruluşu Sea Watch, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Scholz’u eleştirdi. Sadece 2023’te Akdeniz’de 1.150’den fazla ölüm meydana geldi. Şansölyenin aklına kötü bir şaka geldi. Buna gülebilen ülkeyi yönetmemeli.‘ ifadeleri kullanıldı.

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Matthias Hauer de bir Alman başbakanının başkalarının acılarıyla dalga geçmemesi gerektiğini belirtti.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi Lilly Baudszun, “Sosyal demokrat bir lider asla insanlar hakkında bu şekilde konuşmamalı” dedi. şeklinde paylaşılır.

haber-dikmen.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu