Teknoloji

Oppo Find X7 5.5G ile Bir İlki Gerçekleştirdi

Oppo Find X7 modelinin tanıtımı sonrasında şirket tarihinde pek çok ilk gerçekleştirildi. Şimdi ise model 5.5G teknolojisinde bir ilk olarak tarihe geçti.

Oppo’nun amiral gemisi modellerinden Oppo Find X7, ilk kez Ocak ayında tanıtılmıştı. Oppo Find X7 ve Oppo Find X7 Ultra olarak 2 farklı versiyondan oluşan yeni telefon ailesinde Çin’de önemli bir gelişme yaşandı. Çin’deki operatör China Mobile resmi açıklamasıyla 5.5G ya da diğer adıyla 5GA teknolojisine geçiş yapıldığı duyuruldu. Lansman ile birlikte kullanıma sunulacak olan yeni ağ standardının ilk destekleyecek telefon da lansmanla ortaya çıktı.

Oppo Find X7 Serisi 5.5G Destekleyecek

Lansman sonrasında Oppo Ürün Direktörü Pete Lau yeni gelişmeyle ilgili ilk detayları paylaştı. Normal ve Ultra sürümde farklı işlemciler kullanan Oppo, normal modelde Dimensity 9300’ü Ultra versiyonda ise Snapdragon 8 Gen 3’ü tercih etmişti. Her iki model de işlemci markalarının en son modellerinden birisi olduğu gibi yeni ağ teknolojilerini de destekliyor. Lau’nun açıklamalarıyla bu durum kanıtlanırken Oppo Find X7 serisinin yeni teknolojiyi destekleyeceği belirtildi. Bu da Oppo Find X7 sersinin dünya genelinde 5.5G teknolojisini destekleyen ilk modeller olmasını sağladı.

Oppo Find X7 5.5G ile Bir İlki Gerçekleştirdi

5.5G teknolojisinin lansmanı sonrasında üreticilerin bu alanda yeni modellerini piyasaya sunması bekleniyor. China Mobile için 300’ü aşkın şehirde kapsama ağını kurma planı, markaların da 2024 içerisinde yeni üretimle yapmasını teşvik edecek. Piyasadaki beklentiler ise 2024 sonuna kadar 20 farklı modelde 5.5G’in desteklenmesi yönünde.

5.5G Neler Sunuyor?

Lansmanda 5.5 teknolojisiyle ilgili özelliklere de ye verildi. Önceki teknolojiye göre yüzde 300 oranında bir hız artışı sağlayacak yeni ağ standardı 10 Gbps’ye kadar hızlara rahatlıkla ulaşabilecek. Üstelik Oppo Find X7 kullanıcıları operatörünün oluşturduğu özel test alanlarında 5.5G teknolojisini deneyimleyebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu