Haber

Rusya’dan Erdoğan’a yanıt: ‘Dünya 5’ten büyüktür’: BM hâlâ tek mekanizma

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, bugün düzenlediği günlük basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) alternatif oluşturma fikrini değerlendirdi. Erdoğan’ın dile getirdiği fikir ve öneriye ilişkin bir soruya Peskov, “Dünya 5’ten büyüktür” ifadesiyle yanıt verdi ve şöyle konuştu: “Birleşmiş Milletler sisteminin, dünya gündemindeki en hayati konulardaki büyük verimsizliğine rağmen, tek ve tartışmasız uluslararası mekanizma olmaya devam ediyor.”

Sputnik’in haberine göre Peskov da cevabında, “Bu sistem daha önce çok karmaşık anlaşmalar ve mutabakatlar sonucunda oluşturulmuştu. Elbette Türk tarafının da açıkladığı gibi bu girişim en azından bire bir mutabakatı gerektiriyor.”

‘SEÇİM KAMPANYASI HENÜZ AÇIKLANMADI’

29 Ekim Pazar akşamı Dağıstan’da İsrail uçağının indiği havalimanına bir grup protestocunun baskın düzenlediğini anlatan Kremlin Sözcüsü, olayların gelecekte tekrarlanmaması için soruşturma sürecinin analiz edileceğine işaret ederek şunları söyledi: , “Tabii öncelikle ilgili makamlar soruşturma sürecini başlatacak, bu zaten açıklandı. “Ve daha sonra, elbette, gelecekte bu tür yasa dışı tezahürleri en aza indirmek veya tamamen ortadan kaldırmak için neyin gerekli olduğu açısından durum analiz edilecektir” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gelecek yıl yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını ne zaman açıklayacağı yönündeki soruya Peskov, seçim kampanyasının henüz açıklanmadığını, çok sayıda kişinin bir araya gelmesi nedeniyle aday sayısının farklı olabileceğini söyledi. ilgili kriterler. Peskov, “Farklı sayıda aday olabilir. Cumhurbaşkanlığına kimin aday olabileceği anayasamızda açıkça bellidir. Birçok kişi bu kriterleri karşılıyor. “Seçim kampanyası henüz açıklanmadı” dedi.

‘RUSYA’DAN ÜCRETSİZ ÇIKIŞLARI SORUŞTURULMAZ’

Peskov, açıklamasında Batılı ülkelerin Rusya’ya karşı ekonomik savaş yürüttüğünü öne sürerek Rusya’dan çekilme kararı alan Batılı şirketler ve hükümetin attığı adımlar hakkında açıklamalarda bulunarak, “Dost olmayan ülkelere ait şirketlerin Rusya’dan serbest çıkışı söz konusu olamaz, hükümet kurulu bunu takip ediyor.” “dedi.

Batılı ülkelerin Rusya’ya karşı ekonomik savaş yürüttüğünü iddia eden Peskov, “Batı’nın Rusya’yla yürüttüğü kısmi savaşa, ekonomik savaş da dahil, bakıldığında elbette kendi ülkelerinin baskısı altında buradan ayrılan Batılı şirketler için özel konseyler var. hükümetler.” (DIŞ HABER)

haber-soma.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu