Teknoloji

Sudaki Yaşamımız Duyuruldu: Rahatlatıcı Yaşam Simülasyonu

 
Different Tales grubu rahatlatıcı yaşam simülasyon oyunu Our Life on Water’ı duyurdu. Rol yapma unsurlarının da yer aldığı yapım, 2024 yılında Steam üzerinden PC’ye gelecek.
 
Kurgusal bir dünyada geçen rahatlatıcı bir deneyim
 
 
 
Our Life on Water, Mekong Nehri’ndeki yaşamdan ve yüzen köylerden ilham alan, kurgusal ülke Sahakom’da geçen bir yaşam simülasyonu rol yapma oyunudur. Oyunda, köye gelen ve nehirle konuşan ruhani ve vizyoner bir topluluk lideri olan Rivertalker olursunuz. Modern dünyanın yarattığı tehlikeler karşısında siz ve konuşan su samuru arkadaşınız Yla, köyünüzü korumak için Nehrin Ruhları ile karşılaşacaksınız.
 
Oyunda daha çok köy hayatı bizlere sunuluyor. Bu bağlamda köy yaşamına katılacak, köy meclisi toplantılarına ve sosyal etkinliklere katılacaksınız. Bunun dışında aklınız ve ruhunuzla insanları bir araya getirecek, dostluk ve dayanışmaya dayalı güçlü ve dirençli bir topluluk ruhu yaratacaksınız. Arkadaş edinecek ve aynı zamanda aşkınızı da bulacaksınız.
 
duyuru fragmanı
 
 
 
Nehir üzerinde yapılan bu üretim ile dilediğiniz gibi teknemize atlayabilir, dilediğiniz gibi ilerleyebilirsiniz. Aynı şekilde burada farklı su canlıları ve hatta balıklarla da karşılaşabilirsiniz. Balık tutma simülasyon unsurları içeren bir yapımda yapılması gereken çok iş var ve bu çalışmalarla gerçek hayatta yapılan balık avının aynısının bu oyunda da kendine yer bulduğunu söyleyebilirim.
 
Nehir üzerinde hareket edebileceğimiz, nehirlerle daha fazla etkileşim kurabileceğimiz sulak alanların üretim aşamasında olduğunu görebilirsiniz. Bu sulak alanların yanı sıra kıyılarda da sebze ve meyve yetiştirmeye başlayabilirsiniz. Bu nedenle oyunda suyun yakınında da yaşayabilen çeşitli hayvanlar mevcut ve siz de bu yaratıklar ile oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Modern dünyayla birlikte yer aldığımız yapımlar hem yaşam simülasyonunu hem de rol yapma unsurlarını içeriyor. Bu unsurlar sayesinde dilediğiniz gibi ilerleyebilir, rahat ve özgürce takılabilirsiniz.
 
Farklı ortamlar ve ev inşa etme mekaniği
 
 
 
Öte yandan burada sulak alanların kenarlarındaki ağaçları kesebilir ve diğer karakterlerle etkileşime girebilirsiniz. Oyun daha hareketli bir yapıya sahip ve bu canlı yapı sayesinde dilediğiniz zaman rahatlatıcı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Nehrin yaşamını karşılayabileceğimiz üretimde yüzen bir köydeyiz. Bu nedenle köyde her zaman bambu ağaçları ve su samuru görebilirsiniz ve elbette nehir boyunca farklı yaşam ortamlarıyla da karşılaşabilirsiniz. Oyun içerisinde direkt olarak yapabileceğimiz çeşitli görevler mevcut, siz de bu görevlere dahil olup daha sonra orada istediğiniz yapıyı kurabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda kendi yapımızı inşa edebiliyoruz ve tıpkı kendi evimiz gibi buraya da ev inşa edebiliyoruz.
 
Ev inşa etme kısmında elbette sağdan sola kaynak toplamamız ve farklı kaynakları elimizde bulundurmamız gerekiyor. Bu bağlamda elde ettiğimiz kaynakları elbette ev inşa etmek için kullanabilir ve bu evleri temelden tepeye kadar dilediğiniz gibi inşa edebilir ve bu içeriklerle nehir kıyısına yakışır bir formda karşılaşabilirsiniz. Nehir insanlarıyla birlikte ilerleyerek buraları daha da üst seviyelere taşıyabileceğimiz yapım dahilindeki tüm aktiviteler farklı bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve burada su samurundan farklı canlılara kadar farklı hayvanlarla karşılaşabiliyorsunuz. Oyunda köyü korumak için başka manevi varlıklarla da karşılaşabiliyoruz ve elbette onları yok etmek için elimizden geleni yapacağız. Dolayısıyla yukarıda da belirttiğim gibi oyunda rol yapma unsurları bulunuyor ve bunlarla yeni bir deneyime adım atıyoruz.
 
Yapılacak pek çok aktivite var
 
 
Oyunda yapılması gereken onlarca içerik bulunuyor ve bu içerikler arasında kısaca bahsetmek gerekirse tarım temalı yapılar inşa edebiliyor, hasat aletleri yapabiliyor, aynı zamanda balık tutabiliyor ve aynı zamanda hayvancılıkla da uğraşabiliyoruz. Elbette bu faaliyetler üzerinde çalışabiliriz ve bu faaliyetlerle birlikte yer alacağımız üretim içerisinde çeşitli kaynaklar elde edebiliriz. Elbette karakterimizi birebir geliştirmek ve karakterimizin günlük ihtiyaçlarını karşılamak çok önemli ve bunlarla birlikte oyundaki yerimizi alabiliriz. Burada balık tutarken tabii ki bu balıkları alıp satabiliyoruz, aynı zamanda buradaki diğer tüccarlarla da etkileşim kurabiliyoruz. Dolayısıyla burada yaptığımız her buluş gerçekte karşımıza çıkıyor ve gerçek hayattan ilham alan bu yapım, gerçekçi simülasyon unsurları içeriyor.
 
Yeni bir toplum inşa edebileceğimiz ve elbette toplumla birlikte daha üst seviyelere ilerleyebileceğimiz üretimde diğer karakterlerle tanışabilir ve bu köyün insanlarıyla kendi diyaloglarımızı ilerletebiliriz. Belli karakterlerle diyaloğumuzu elbette daha da ilerletebilir ve çeşitli seçimler yapabiliriz. Aynı şekilde bir karakterle aramızın iyi olmasını istiyorsak buna göre seçimler yapabiliyoruz, dolayısıyla bu seçimler oyunda gerçekten değerli. Bu seçimler sayesinde bir karakterle bir arada olmak ve gerçek aşkı bulmak istiyorsak buna göre seçimler yapabileceğimizi ve bu sayede oyunda bir mekaniğin yer aldığını söyleyebilirim.
 
Dinamik gün ve hava durumu geçişlerine sahiptir
 
 
Oyunda bulunduğumuz süre içerisinde köy meclisini burada toplayabilir ve bizzat çeşitli toplantılar yaparak burada yerimizi alabiliriz. Nitekim diğer taraftan gün içinde havanın değiştiğini de deneyimleyebilir, yağışlı havadan güneşli havaya geçiş yapabiliriz. Dolayısıyla oyunda dinamik hava geçişleri mevcut ve bu hava geçişleri ile farklı iklim ve hava durumlarını bir arada karşılayabiliyoruz. Aynı şekilde oyunda hem gece hem gündüz var ve buna göre havanın da değiştiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla bu mekanikler gerçekten güzel görünüyor ve ortamın atmosferini değiştiren detaylar arasında yer alıyor.
 
Yapım bünyesinde yeni arkadaşlar edinip aşık olabileceğimiz sosyal etkinlikler de mevcut ve bu etkinliklere katılarak oyunda istediğiniz ilerlemeyi sağlayabiliyoruz. Bunun dışında dostluk ve dayanışmaya dayalı güçlü bir bağ kurmak için oyun içinde elimizden geleni yapmak üzere yola çıktık. Oyunda geçireceğiniz süre boyunca sürekli çevreyi keşfetmek ve aynı zamanda manzaraları seyretmeye başlayacaksanız, oyunun uzaktan görüntüleri gerçekten güzel ve çevrenin olabildiğince ormanlık ve ıslak olduğunu görebiliyoruz. . Dolayısıyla nehirlere dayalı olduğumuz için çevrenin daima kenarlar ve nehirlerle çevrili olduğunu görebiliriz.
 
Köy halkını tehdit eden manevi unsurlar
 
 
 

Nehir üzerinde tekneyle gezdiğimiz ve bazı yerlerde bu tekneyle geliştirdiğimiz üretimlerde elbette köy yaşamını ve halkını tehdit eden bir unsur var. Elbette bu unsurları ortadan kaldırmak için köyümüzü koruyoruz ve yapacağımız seçimlerin köy halkının kaderini belirleyeceğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla oyunda geçirdiğimiz süre boyunca bir yandan köyü kurtarmaya çalışıyoruz, bir yandan da yaptığımız seçimlerin ne kadar etkili olduğunu görebiliyoruz.

Oyunun Steam sayfası şu an açık olup, dilerseniz Steam sayfasındaki istek listenize ekleyebilir ve çıktığı gün bildirim alabilirsiniz. Bu tür oyunları seviyorsanız ve rahatlatıcı bir deneyim yaşamak istiyorsanız bize keyifli ve yeni bir deneyim aktarmak isteyen bir ürün diyebiliriz.

haberakyaka.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu