Haber

Tuncay Özkan, ‘Bornova Mesleki Eğitim Merkezi’ne ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı: “Makine ve Teçhizat Hukuksuzca Gasp Edildi, Kayboldu…

CHP Genel Lider Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlamak üzere sunduğu soru önergesinde; Bornova Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki yolsuzluk tezini Meclis gündemine taşıdı. Özkan, önergesinde; “Depremden sonra kurum binası hasar görmüş ve dönemin okul müdürü Cemal Cüneyt Yavuz’un talimatıyla resmi evraka eklenen ibare ile binadaki makine ve teçhizat demirbaşlarından sökülmüş ve ardından redüksiyon yapılmıştır. gerçek oldu… ağır sanayi makine ve teçhizatı ortadan kalktı.Ayrıca ağır sanayi makine ve teçhizatının taşınması için Bakanlıktan milyonlarca lira talep edildiği ve bu bütçenin bazı yöneticiler tarafından zimmete geçirildiği ileri sürüldü.”

CHP Genel Başkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde; Bornova Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili iddiaları gündeme getirdi.

Özkan, önergesinin gerekçesinde şu değerlendirmelerde bulundu:

“İzmir İli, Bornova İlçesi’nde bulunan Bornova Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili bazı bilgiler basına yansıdı. Basına yansıyan bilgilere göre, İzmir’deki deprem sonrası kurum binası hasar gördü ve binadaki makine ve teçhizat kayıt altına alındı. Dönemin okul müdürü Cemal Cüneyt Yavuz’un talimatıyla resmi belgede yersiz bir ifadeyle envanterin düşürüldüğü, ağır sanayi makine ve teçhizatının Bornova İlçe Milli Eğitimi tarafından onaylandığı belirtilmektedir. Ağır sanayi makine ve teçhizatının İzmir’deki başka bir okulun deposuna nakledilmesi için müdürlük, ancak ağır sanayi makine ve teçhizatının kaybolduğu iddia edildi.Alet ve teçhizatın taşınması için Bakanlıktan milyonlarca lira talep edildiği, bu bütçenin bazı yöneticiler tarafından zimmetine geçirildiği, ayrıca bir para karşılığında ustalık ve kalfalık belgesi verilirdi.”

Özkan, Bakan Özer’e şu soruları yöneltti:

“Bornova Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cemal Cüneyt Yavuz hakkında açılan soruşturmanın sonuçları nedir? Bornova Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki ağır sanayi makine ve ekipmanlarının okul müdürü tarafından görgüsüz bir şekilde şahıslara satıldığı doğru mu? Bornova’nın eski hakkında soruşturma” İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve ilgili kişiler açıldı mı açıldıysa sonuçları nelerdir?

Deprem sonrası demirbaşlardan uygunsuz bir şekilde kesilen ağır sanayi makine ve teçhizatının satışından elde edilen gelirin kurum veya bakanlık hesaplarına aktarılmadığı doğru mu? Bu olaya karışan yöneticilerin satışlardan milyonlarca lirayı zimmete geçirdikleri ve devlete zarar verdikleri doğru mu?

Bornova Mesleki Eğitim Merkezi’nde ustalık ve kalfalık belgelerinin para karşılığında verildiği bir gerçek mi? Bu konuda kurum yöneticileri hakkında soruşturma açıldı mı? Açılırsa, soruşturmanın sonuçları nelerdir?

Okullar 3-5 bin lira harçlık için aylardır beklerken, benim milyon liralık harçlığımı 3-4 gün içinde Bornova Mesleki Eğitim Merkezi’ne göndermem normal uygulama mı? Bornova Mesleki Eğitim Merkezi’ne gönderilen ödeneklerde hangi yöneticilerin imzası var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu