Ekonomi

Ünlü yatırımcı Bill Gross bölgesel bankacılıkta iyileşme bekliyor

Saygın yatırımcı Bill Gross, geçtiğimiz günlerde, bu yılki krizden önemli ölçüde etkilenen bölgesel bankacılık sektörünün toparlanma potansiyeline olan inancını dile getirdi. Pazartesi günü Gross, varlıklarının arasında Trust Financial Corp., Citizens Financial Group Inc., KeyCorp ve First Horizon Corp’un yer aldığını duyurdu. Şirketin, SPDR S&P Bölgesel Bankacılık ETF’sine (KRE) bağlı hisse senetlerine yatırım yaptığı bildirildi. Birleşik Devletler

Gross, 2 Kasım’da bu bankaların en düşük seviyelerine ulaştıklarına inandığını belirtti ve bu açıklama KRE hisselerindeki %4’lük artışla aynı zamana denk geldi. Bu görüş, 1 Kasım’da KRE’ye 80 milyon dolar enjekte eden diğer yatırımcılar tarafından da yinelendi.

Bu yılın başlarında KRE fonu, bölgesel bankacılık sektöründeki sorunlar nedeniyle ciddi bir çalkantı yaşadı. Silikon Vadisi Bankası’nın Mart ayındaki çöküşü, bölgesel banka hisselerinde düşüşe ve 2023 yılına kadar 700 milyon doların üzerinde yatırım toplayan KRE’nin faaliyetlerinde artışa yol açtı. First Republic’te JP Morgan tarafından devralınmasıyla sonuçlanan kargaşanın ardından, Fonun değeri Mayıs ayında %38 daha düştü.

Bu zorluklara rağmen Gross, 30 Ekim’de bölgesel bankaların uzun vadeli değerini kabul etti ve daha olumlu defter değerlemeleri ve getiriler beklediğini söyledi. KRE değerinin yaklaşık %28’ini kaybetmiş olsa da Gross’un son yatırımları sektörün toparlanma potansiyeline olan inancını gösteriyor. Gross’un konumu aynı zamanda KRE’ye yapılan son yatırımların da gösterdiği gibi yatırımcılar arasında daha geniş bir iyimserliği yansıtıyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu