Teknoloji

90 Günlük BV Portföy Oyun ve Teknoloji Değişken Fonu

Fon portföyünde en az yüzde 80 oranında yerli ve yabancı oyun ve teknoloji şirketlerine sahip Türkiye’nin ilk ve tek tematik fonu olan BV Portföy Oyun ve Teknoloji Değişken Fonu, yatırımcılarına oyun ve ortak olma fırsatı sundu. kurulduğu ilk 90 günde dünya trendlerinin yıldızı olan teknoloji şirketleri. çıkarlarına ortak olma fırsatı sundu.

 Türkiye’nin teknoloji girişimlerini destekleyen lider girişim sermayesi şirketi Boğaziçi Ventures’ın bir iştiraki olarak 2022 yılında kurulan ve Mart 2023’te TEFAS aracılığıyla yatırımcılara sunulan BTE – Oyun ve Teknoloji Değişken Fonu ilk üç ayını geride bıraktı.

Geleneksel yatırım anlayışı yerine yenilikçi teknoloji çalışmalarına odaklanarak geleceğe yatırım yapmayı ilke edinen BTE fon, portföyünü kurallara hakim bir biçimde geleceği şekillendirecek oyun ve teknoloji şirketlerini özenle seçerek oluşturuyor. sadece finansal verilere bakmadan, teknolojinin de etkisiyle büyüme potansiyeline sahip olan şirketler. Bu yönüyle yatırımcıların varlık dağılımında çeşitlendirme sağlamanın yanı sıra hızla büyüyen oyun segmentinin getirebileceği orta-uzun vadeli olumlu ivmeden yararlanma fırsatı sunmaktadır.

BV Portföy grubunun oyun ve teknoloji alanlarında uzun yıllara dayanan deneyim ve uzmanlığını detaylandırarak portföyünü dağıttığı Oyun ve Teknoloji Değişken Fonu ile yatırımcılar, oyun temasıyla büyüyen şirketlerin performanslarına katılma şansı buluyor. ve Teknoloji.

Activision Blizzard, Nintendo, EA Games, Take-Two Interactive, Nexon Games, Tencent gibi dünyanın en çok oynanan ve en çok bilinen oyunlarının yaratıcısı olan şirketlere yatırım fırsatı sunan BTE, yatırımını büyütmeye devam ediyor Trendlere göre portföy. Sadece oyun şirketlerine değil, oyun branşındaki teknoloji şirketlerine ve teknoloji alanında değişimin öncüsü olacak şirketlere de yatırım yapan BTE’nin, AppLovin, Douyu.com, Huya Inc. ile üçer aylık ortaklıkları bulunuyor. gibi şirketlerde

Yılın ikinci yarısında ise oyuncuların merakla beklediği oyunları çıkaracak firmaları fon portföyüne katan BTE, büyüme ve getiri odaklı fon portföyünü etkin bir şekilde yönetmektedir. Küresel ölçekte hızla büyüyen, genel ekonomik trendlerden bağımsız gelişen ve en çok yatırım çeken şirketler, fonun yatırım dünyasında yakından takip ediliyor.

En az yüzde 40 yabancı oyun, yüzde 40 yerli ve yabancı teknoloji şirketlerinin paylarına yatırım yapan BTE fonu, oyun branşı paylarını Solactive Gaming Index’ten, yabancı teknoloji paylarını Nasdaq Technology – 100 (NTTR) endeksinde yer alan şirketlerden; yerli teknoloji paylarını da BİST Teknoloji endeksinde yer alan şirketlerin ortasından seçmektedir. Ana stratejisi yerli veya yabancı yenilikçi ve değer yaratan dijital oyun ve teknolojilere yatırım yapmak olan fon, Boğaziçi Ventures’ın girişim sermayesi fonu yönetimi konusundaki bilgi ve deneyimini şube ile birleştirirken, girişim sermayesi yatırım prensibi ile yönetilmektedir. başarılı oyun ve teknoloji yatırımcısı olan kurucularının deneyimi. Boğaziçi Ventures CEO’su Barış Özistek, BTE Fund’ın başarılı geçen ilk 90 günü hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: Spesifik bir yatırım temasına odaklanarak yatırım yapma imkanı sağlayan tematik fonlardan biri olan BTE Oyun ve Teknoloji Değiştirme Fonu, özellikle belirli bir segment hakkında bilgi ve tecrübesi olmayan yatırımcılar için güçlü bir yatırım alternatifi olarak sunulmaktadır. veya tema veya araştırmak için yeterli zamanınız yok. Başlangıcından bu yana, oyun ve ilgili teknolojilerde geniş deneyime sahip profesyonellerden ve hisse senedi yatırımlarında uzmanlardan oluşan çok güçlü bir kadro oluşturduk. Kurulduğu ilk günden itibaren farklı profillerdeki yatırımcıların ilgisini çeken Oyun ve Teknoloji Değişken Fon’un yatırım sürecinde portföye katacağı halka açık yerli ve yabancı tüm şirketler tarafımızca değerlendirilerek karara bağlandı. tecrübeli grup Portföy dengeleme, etkin risk yönetimi ve portföy takibini her zaman irdeleyen ekibimizle birlikte yatırım komitesi birimini oluştururken finansal bilgilere ve trend takibine, oyun ekosistemindeki ağ bağlantılarına ve global veri platformlarından yararlanmaya da önem verdik. Yerli ve yabancı bireysel yatırımcılar, emeklilik ve yatırım fonları ve holdinglerden yatırım alan BV Portföy Oyun ve Teknoloji Değişken Fonu, ilk 90 günde yatırımcı sayısını 200’ün üzerine çıkarmayı başardı.

Hız kesmeden gelişen teknoloji ile birlikte milyarlarca kullanıcı her gün boş zamanlarının çoğunu oyun oynayarak geçiriyor. Aracı kurum veya bankalarda yatırım hesabı bulunan bireysel yatırımcılar, değişken fon statüsüne sahip olan ve TEFAS’ta işlem gören BV Portfolio Gaming and Technology Değişken Fon’u kolaylıkla bünyesine katabilirler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-manyas.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu