Haber

Adana Büyükşehir Destekli Meryem Kadın Kooperatifi, Kadınların, Küçük Çiftçilerin ve Depremzedelerin Yanında

Adana Büyükşehir Belediyesiile kurulan Meryem Kadın Kooperatifi,

Meryem Bayan Kooperatifi, Açık Tarla Tarımı, Seracılık, Meyve Sebze Kurutmacılığının yanı sıra küçük çiftçiler ile zincir marketler arasında köprü görevi de görmektedir. Bu sayede küçük çiftçi ürettiği işi pahasına satma ve daha yüksek kar oranı elde etme imkanı bulmaktadır.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından canla başla çalıştıklarını söyleyen Meryem Bayan Kooperatifi Lideri Kadem Doğan, kooperatiflerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin güçlendirilmiş bir kooperatifi olduklarını hatırlatan Kadem Doğan, şunları söyledi:

“Meryem Hanımlar Kooperatifi, kadınlara yönelik tarım işçiliğine güç katıyor, Adana Büyükşehir Belediyesi’nden ve kadınlardan alıyor. ‘Tarladan sofraya’ sloganıyla başlayan çiftçiye destek faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. 6 Şubat’ta meydana gelen deprem nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Meryem Kadın Kooperatifinin ‘Kurutma Serası’ Zeydan Önderimizin talimatıyla ‘Acil Destek Merkezi’ne dönüştürülerek, etkilenen illere yardımların ulaştırılmasında büyük rol oynadı. deprem ve Adana merkezde yürüttüğü insani yardım çalışmalarında. Bilindiği gibi Meryem Bayan Kooperatifi deprem öncesi küçük çiftçiyi desteklemek amacıyla sözleşmeli çiftçilik yapıyordu. Bazı zincir marketlerle de anlaşmalarımız var. Küçük çiftçi işini fiyatına pazarlasın diye çalışıyoruz. Küçük çiftçimizin zor günlerinde yanında olduk. Çiftçinin tarladan kalan çalışmasını acil bazda ve kalıcı analize dönüştürerek değerlendirmek için acil önlem aldık.”

Depremzede üreticiye de destek olduklarını anlatan Kadem Doğan, “Adana’nın Yumurtalık İlçesi’ndeki çiftçilerden maydanoz ve dereotu, Hatay’ın Samandağ İlçesi’ndeki çiftçilerden Samandağ Biberi ve Samandağ domates, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki çiftçilerden çilek alıyorlar. İlçe ve zincir marketlere satacağız. Çiftçiden aldığımız eserlerin fazlasını kurutma tesisinde kurutup satışa sunacağız” dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

yahsihanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu