Haber

Bahçeli’den İmamoğlu’na ‘Hamas’ tepkisi: Siyasetin jetgilleri neredesiniz?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşuyor.

Sözlerine Cumhur İttifakı’nı överek başlayan Bahçeli, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin stratejik bir nüve olduğunu söylerken “Bunu sorgulayan ve karalayan çevrelerin asıl korkusu uyuyan devin ayağa kalkması, Türkiye’nin küresel meselelerde ne diyeceği merak edilen bir ülke olmasıdır” dedi.

İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığını belirten Bahçeli, bunun baş takipçisinin ise Türkiye olduğunu öne sürdü. Bahçeli, ateşkes görüşmelerinin başarıyla ulaşmasını dilediklerini söyledi.

Bahçeli, “Netanyahu vakti ve zamanı geldiğinde Lahey’de yargılanacaktır. Bu cani mutlaka görevden uzaklaştırılmalı ve iki devletli çözüm yanlısı bir yönetim başa gelmelidir” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

ERBAKAN’A SERT SÖZLER: Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz olanların kimlere ve nelere hizmet ettiğini, çıkarları uğruna neler yapmayı göze aldığını herkes görüyor. Üç beş belediye almak, siyasi ihtiraslarını tatmin etmek için he türlü kılığa girenleri milletimiz hoş görmeyecek, Allah affetmeyecektir. Cumhur İttifakı’nı zaafa uğratmak dışında yaptıkları bir şey yok. Cumhur İttifakı hesap yapanlara mecbur değildir. Biz siyaseti mertçe, adam gibi yaparız, yol arkadaşlarımızın da böyle olmasını bekleriz. Jet yakıtı üzerinden siyonizme yakıt olanların Türkiye’yi engelleme heveslerinin kursaklarında kalacağını cesaretle söyleriz.”

İMAMOĞLU’NA HAMAS TEPKİSİ: PKK’ya terör örgütü diyemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı’nın Hamas’a terör örgütü yaftası vurmasının akılla bağdaşır bir yanı olmadığını sadece biz mi düşünüyoruz? Siyasetin jetgilleri neredesiniz? Neden konuşmuyorsunuz? Toprağını savunan Hamas’a terör örgütü demek cinayetleri onaylamak demektir. Hamas’a terör örgütü demek katledilen bebeklere sırt dönmek demektir. İBB Başkanı küresel emperyalizmin kanlı yüzlerine alın beni tepe tepe kullanın mesajı vermiştir.

BM’YE ELEŞTİRİ: Birleşmiş Milletler (BM), Filistin sorununun çözümünde acz içindedir. BM Güvenlik Konseyi 2. Dünya Savaşı’nın sonrasındaki dünya şartlarında kurulmuştur. Kararlar 15 üyenin en az 9’unun onayı ile alınıyor olsa da sadece daimi üyelerin veto hakkı bulunmaktadır. Konseydeki üyelik şartlarının ve veto yetkilerinin değişikliği için BM anlaşmasında değişiklikler yapılması zorunluluğu gerekiyor. Veto yetkisinin yerine çift çoğunluk sistemini getirilmesi teklifimizdir.

NETANYAHU VAKTİ GELDİĞİNDE LAHEY’DE YARGILANACAKTIR: Netanyahu vakti geldiğinde Lahey’de yargılanacaktır, tarihe soykırımcı olarak geçecektir. Bu cani mutlaka görevden uzaklaştırılmalıdır. Cumhur İttifakı hesap yapanlara mahkum değildir. Biz siyaseti adam gibi yaparız yalan ile yol alınmayacağını çok iyi biliriz. İsrail’in safına geçip kabineyi yaylım ateşine tutan müflisleri önce millete sonra Allah’a havalet ederiz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN IRAK ZİYARETİ: Ankara ile Bağdat arasındaki ilişkilerin sürdürülebilir olması iki ülkenin yararınadır. Irak topraklarından kaynaklı terör saldırılarına karşı ortak mücadelenin istişare edilmesi kayda değer gelişmelerdir. Olması gereken PKK’nın resmen terör örgütü ilan edilerek Irak topraklarından söküp atılmasıdır. Irak ziyareti çok güçlü bir iradenin doğumunu müjdelemektedir.

ALMANYA CUMHURBAŞKANI’NA ELEŞTİRİ: Almanya Cumhurbaşkanı’nın da döner diplomasisinin yanı sıra Türkiye’nin terörle mücadelesine destek vermesi samimi dileğimizdir. Döner edebiyatını kullanarak iç siyasete dahil olan CHP’li belediye başkanlarını ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı’nın vermek istediği potansiyel mesajları şaibelidir.

TÜRKİYE’NİN BİR KÜRT SORUNU YOKTUR: Türkiye’nin bir Kürt sorunu yoktur, bölücülük ve terör sorunu vardır. Türk ile Kürt Alevi ile Sünni arasında uçurumlar oluşturmaya hizmet edenler alçakların en alçağıdır. MHP terörü bir hak arama vasıtası gören bölücü mihraklara direnecek Kürt kökenli kardeşlerimizi amasız fakatsız kucaklayacaktır.

YÜRÜYÜŞ YAPTIĞI VİDEOYA İLİŞKİN AÇIKLAMA: Hazine ve Maliye Bakanımızın da her zaman arkasındayız. Sömürge kuklaları ile görülecek işimiz vardır. Yürüyüş yaptığım videodan sonra çarpık değerlendirmeler yapanlar şimdi beni dinleyiniz adını bile Kobanili Ahmet sen de özellikle dersini almalısın. Bir şey söylemek istesem muhatabına doğrudan söylerim. ‘Hainsin diyorsam söyleten sensin…’ Bu mesaj Türkiye’nin ayağını kaydırmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradır. Bazı gazete manşetlerine bakar mısınız; ‘Cumhur İttifakı’nda ipler koptu mu?’ ‘Bahçeli Erdoğan’a balans ayarı çekti.’ Cumhur İttifakı sonuna kadar vardır var olacaktır ve ayakta kalacaktır. Kobanili Ahmet senin de klinik vaka olduğunu değerlendiriyoruz. Bir zaman sonra hiçbir aşı sana fayda etmeyecektir.

(HABER MERKEZİ)

halkapinar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu