Haber

Başkan yardımcısından ‘deprem riski’ tepkisi: Ya bu şehirde olmazsa?

TRABZON – Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı açıklamalarda bulunan bağımsız üye Davut Çakıroğlu, kentteki yapıların depreme karşı güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Çakıroğlu’na yanıt veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Ataman, Trabzon’un deprem açısından Türkiye’nin en güvenli yerlerinden biri olduğunu iddia ederek, kentin risk değerlendirmesini yapan akademisyenleri suçladı.

‘YATIRIM VE TURİZM GELİŞTİRMELİYİZ’

Trabzon’un depremden kaçanların geldiği bir il olduğunu belirten Ataman, akademisyenlerin şehri amaçlarının ötesinde güvensiz gösterdiğini söyledi. “Deprem sırasında otellerini, turizm tesislerini depremzedelere açan Trabzon’u bazı akademisyenlerin deprem bölgesi ilan ettiğine maalesef şahit oldum” diyen Ataman, şöyle devam etti: orada olur, burada olur…’ Ve bu şehirde olmuyor. Bu şehir sağlam şehir, bu şehir turizmde lokomotif şehir, sanayi gelsin, yatırımcı gelsin, nüfusu artsın. Bunu ön plana çıkarmalıyız.”

Ataman, kentte eski yapıların bulunduğunu ve kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu söyledi. İlçe belediyeleri ile ortak etüt yapılacağını kaydeden Ataman, “Duruma göre bazı binalar güçlendirilecek, bazı binalar ise yıkılacak. Deprem bölgesinde bile bir bina çöktüğünde bir bina yıkıldığını gördük. cadde kapatıldı. Bunları ön planda tutarak bir çalışma başlatma iradesini ortaya koyduk.”

‘RİSKİ ÖNEMSİYOR’

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon’un sarsıntı riski taşıdığını belirterek, 50 yıl içinde bölgede 6.6 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu