Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye’de Konteyner Kenti Ziyaret Etti

Haber: GÜLARA SUBAŞI – Kamera: DURSUN ALKAYA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye’de ziyaret ettiği konteyner kentte; “Burası çok büyük bir konteyner kent. Kış yaklaşıyor. Kışla birlikte sorunlar artabilir. Kalıcı konutlar için bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Osmaniye’de bu çalışmaların biraz yavaş ilerlediğini üzülerek gözlemliyoruz. Maalesef” Osmaniye iki TOKİ bloğu dışında henüz hazırlık aşamasında.Ancak devlet başkanının vaadi bir yıl içinde Osmaniye ve tüm deprem bölgesine kalıcı konut sağlanmasıydı.Bu hızla giderse bu konteyner ömrü uzayabilir. Bir yıl değil, birkaç yıl daha dayanır bu, gerçek ve sağlıklı bir şey değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bu akşam Osmaniye’deki konteyner kenti ziyaret etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu burada şöyle konuştu:

İMAMOĞLU: “BU BÖLGEDE AYNI ŞEKİLDE 86 MİLYON İNSANIMIZ VE YAŞAYAN İNSANLARIN ZORLANMASI BİZİM DE GÖREVİMİZDİR”

“Başta AFAD olmak üzere burada çalışan ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz. Elbette onlarla değerlendireceğiz. Yapabileceğimiz bir şey var mı diye kendilerine soracağız. Eğer uygun gördükleri bir takım talepler varsa.” Bizim için bunları genel liderimizle birlikte değerlendireceğiz ve elbette bu konuda bu büyük konteyner kentteki gençlere, hanımefendilere, beyefendilere, özellikle de sevgili çocuklarımıza yönelip neler yapabileceğimizi konuşacağız. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Yakınlarını kaybedenlere sabır diliyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bu coğrafyada 11 ilimizde yaşayan milyonlarca insana minnettarız. Elbette biz de Yaşanan can kayıplarını, maddi ve manevi kayıpları geri getiremeyeceğiz ama onun dışında 86 milyon insanımızı ve bu bölgede hayatı zor olan insanlarımızı eşitlemek bizim görevimiz. Görev başında olan genel başkanımız, yetkililerimiz, belediye başkanlarımız hep birlikte, hükümet başta olmak üzere devletimizin yetkilileri. Bu zor günleri hep birlikte aşmak ve sizleri milletimizle eşit kılmak için çaba göstereceğiz. Bundan asla geri durmayacağız. Bu bölgeyi hiçbir zaman unutmayacağız. Her an, hayatımızın her köşesinde, konumumuz ne olursa olsun, bu 11 ilin deprem sonrası mücadelesinde hepimiz asker olacağız. “Bundan şüphe etmeyin veya endişelenmeyin.”

ÖZEL: “BURASI ÇOK BÜYÜK BİR KONTEYNER ŞEHRİ. KIŞ YAKLAŞIYOR. KIŞLA BİRLİKTE SORUNLAR ARTILABİLİR. KALICI KONUTLAR İÇİN EN KISA ZAMANDA HAREKETE GEÇMEMİZ GEREKİYOR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel şunları söyledi:

“Osmaniye benim ikinci memleketimdir. Seçimden önce eğer seçilirsem Manisa’daki babamın evinden helal onayı aldıktan sonra ilk ziyaretimi Osmaniye’ye yapacağımı söylemiştim. Bugün Hatay ve Osmaniye’deydik. Ekrem İmamoğlu’nun sizleri ziyaret etmesini ve katkıda bulunabileceğimiz bir konu olup olmadığını öğrenmek için bugüne kadar katkı ve emek veren AFAD ekiplerine ve emeği geçen tüm kamu görevlilerine teşekkür ediyorum. Burası çok büyük bir konteyner kent. Kış yaklaşıyor. . Kışla birlikte sorunlar artabilir. Kalıcı konutlar için bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Bu çalışma Osmaniye’de. Biraz yavaş ilerlediğini üzülerek görüyoruz. Maalesef iki TOKİ bloğu dışında Osmaniye Henüz hazırlık aşamasında. Ancak devlet başkanının sözü Osmaniye’ye ve tüm deprem bölgesine bir yıl içinde kalıcı konut sağlama sözüydü. Bu hızla giderlerse bir, birkaç yıl daha olmaz. Bu doğru ve sağlıklı bir davranış değil. Bırakın Meclis ne gerekiyorsa yapsın. CHP’li milletvekilleri bu sorunların hızlı çözümü için iki eliyle oy kullanıyor. Yeter ki devletin şefkatli eli depremzedelerin elini tutsun.

“TÜRKİYE’NİN ARTIK DİĞER ÜLKELERİN YAŞAMADIĞI DOĞAL AFETLERDEN KAYIP OLMADIĞINI KABUL ETMİYORUZ”

1010 Osmaniyeli hemşehrim hayatını kaybetti. Allah ona bol rahmet eylesin. Engelliler, özürlüler, hastalar var. Onları takip ediyoruz. Bir kez daha hepinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sarsıntı Komisyonumuzun başkanı dün itibariyle başkan yardımcım oldu. Hem belediyelerden, hem yerel yönetimlerden hem de dayanıklı şehirlerden sorumludur. Depreme, sel ve afetlere dayanıklı şehirlere ihtiyacımız var. Başka ülkelerin doğal afetlerden etkilenmediği kayıplara Türkiye’nin maruz kalmasını artık kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımızın canı değerlidir. Biz hepinizi seviyoruz. Tekrar geçmiş olsun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu