Haber

CHP Milletvekili Mühip Kanko: Kocaeli Derince’de TMO silolarında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama

CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, Kocaeli Derince’de Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) silolarında meydana gelen patlamayla ilgili olarak, “Yaralılarımızı hastanede ziyaret ederken 12 yaralı olduğunu öğrendim. 3 yaralımızın durumu ağır. Tedavileri devam ediyor. Yetkililer patlamaların nedenlerini açıkladı. Sizleri açıklamaya davet ediyorum” dedi.

Kocaeli’nin Derince ilçesinde bugün saat 14.40 sıralarında TMO silolarında patlama meydana geldi. Patlamada 12 kişi yaralandı. CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, patlamayla ilgili şunları söyledi:

“YARALILARIMIZDAN 3’ÜNÜN DURUMU AĞIR”

“Bugün Derince Limanı’ndaki patlamanın ardından bölgeye gittim. Bölgedeki yetkililerden bilgi aldım. Aldığım bilgiye göre TMO’nun silolarında gaz sıkışmasından kaynaklı patlama olduğu belirtildi. Daha sonra 12 yaralı olduğunu öğrenince yaralılarımızı hastanede ziyaret ettim maalesef 3 yaralımız şehit oldu durumları ağır ve tedavileri devam ediyor.

“YETKİLİLERİ PATLAMANIN NEDENİNİ AÇIKLAMAYA DAVET EDİYORUM”

Bu patlamanın ardından vatandaşlarımızdan çok sayıda telefon aldım. Çağrıların gerekçesi, sanki Türkiye’de bir gıda krizini tetiklemeye çalışırcasına, özellikle son gün yaşanan orman yangınları, fabrika patlamaları, silo patlamaları, tarlalarda çıkan yangınlardı. Yetkilileri bu soru işaretlerini gidermeye ve patlamaların nedenlerini açıklamaya davet ediyorum.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

karacasuajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu