Haber

DEVA, ÖTV zammını Danıştay’a taşıdı

ANKARA (İGFA) –DEVA Partisi milletvekilleri Cem Avşar, Mehmet Emin Ekmen, Evrim Rızvanoğlu, İdris Şahin, Mustafa Yeneroğlu ve Uygar Yılmaz, partilerinin dilekçesini Danıştay’a giderek sundu.

Danıştay huzurunda açıklamalarda bulunan DEVA Parti Sözcüsü İdris Şahin, “Yürütmenin durdurulması istemiyle davamızı açtık” dedi.

Şahin, söz konusu yönetmeliğe karşı bu davayı açtıklarını belirterek, Cumhurbaşkanlığı Kararı’nın iptali noktasında vatandaşın zarar görmemesi için yürütmenin durdurulmasını talep etti.

Şahin, “Milli İttifakı meclisteki sayısal gücüne dayanarak ‘Vur’ dedi ve Sayın Erdoğan haddini aşarak 85 milyon insanı katletti” sözleriyle, yönetmelikte kanunilik ve ölçülülük unsurlarının ihlal edildiğini söyledi.

Şahin, “Meclis, Cumhur İttifakı’nın kendisine verdiği sayısal yetkiyi kullanarak yasal düzenlemeler yaparken, ne orantılılık ilkesini ne de anayasaya uygunluk unsurunu en ufak bir şekilde dikkate almadan karar almıştır. Bu nedenle meclisten geçen bu yasanın norm denetimi mutlaka yapılmalıdır. Danıştay’ın ilgili dairesinin bu kanun değişikliğini norm denetimi yoluyla Anayasa Mahkemesi’ne götürmesi en büyük temennimiz ve temennimizdir. Kanunları düzenlerken kanunilik ilkesine uygun hareket etmek gerekir.

‘DEVA PARTİ HUKUKA AYKIRI TAM KADRO OY VERDİ’

Ortada Milletvekili Şahin, DEVA Partisi olarak milletin kendilerine verdiği denetim yetkisini en uygun şekilde kullanacaklarını belirterek, bu yasanın çıktığı dönemde mecliste tam kadro olarak aleyhte oy kullandıklarını hatırlattı. .

kavak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu