Teknoloji

Elon Musk’tan ChatGPT rakibi: TruthGPT ile tanışmaya hazırlanın

Elon Musk, Open AI ile rekabet edebilmek için AI sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Google’ın ana şirketi Alphabet’in AI araştırma kolu olan DeepMind’den transfer edilen mühendisler ve X.AI adlı bir yapay zeka şirketi kurmakÜnlü milyarder, ChatGPT’ye doğrudan rakip gibi görünen, artık TruthGPT adını verdiği bir yapay zeka platformu geliştireceğini açıkladı.

Musk’ın açıklamalarına göre bu platform, Microsoft’un Bing AI ve Google’ın Bard’ı ile rekabet edecek şekilde tasarlandı.

İlginç olan, bu duyurunun, Musk’ın ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI gibi AI laboratuvarlarını “derin riskler” nedeniyle geliştirmeyi yavaşlatmaya çağıran bir açık mektup imzalamasından kısa bir süre sonra gelmesi.

Musk’ın bir süre önce büyük GPU satın alımlarından sonra Aslında bir ChatGPT alternatifi geliştirme planları olduğu konuşuluyordu. Ve görünüşe göre Musk bu söylentileri çürütmedi.

TruthGPT’nin ne zaman kullanıma sunulacağı veya ChatGPT’den nasıl farklı olacağı hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak Musk’ın sabırsızlığını göz önünde bulundurursak bunun için fazla beklemeyeceğimizi tahmin edebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu