Ekonomi

Pinterest reklam harcamaları sayesinde gelir artışı öngörüyor

Pinterest Inc. (NYSE:PINS), artan reklam harcamaları nedeniyle daha yüksek bir giriş öngörerek ikinci çeyrek için iyimser bir gelir görünümü sağladı. Şirketin tahminleri Wall Street’in beklentilerini aşarak, LSEG verilerine göre ortalama 826,5 milyon dolarlık analist tahminine kıyasla 835 milyon ila 850 milyon dolarlık potansiyel bir gelir aralığına işaret ediyor.

Görsel içeriğiyle tanınan sosyal medya platformu, kullanıcı tabanının %40’ından fazlasını oluşturan Z kuşağı kullanıcılarına stratejik olarak odaklanmanın faydalarını görüyor. Pinterest’in yapay zekaya dayalı reklam araçlarını benimsemesi ve yeni reklam formatları sunması, kullanıcı etkileşimini artıran ve pazarlamacılara hitap eden temel faktörler olarak gösteriliyor.

Daha geniş bağlamda, Interpublic Group’un bir medya araştırma birimi olan MAGNA Global’in bu yıl %9’u aşan bir büyüme öngörmesi ve potansiyel olarak toplam 369 milyar dolara ulaşması ile ABD reklam pazarı yükseliş eğiliminde.

Pinterest’in ilk çeyrek performansı şimdiden olumlu bir hava yarattı; küresel aylık aktif kullanıcı sayısı (MAU) %12 artarak 518 milyona ulaştı ve tahmin edilen 503,2 milyonu aştı. Pinterest’in 31 Mart’ta sona eren ilk çeyrek geliri, bir önceki yılın aynı dönemine göre %23 artış göstererek 740 milyon dolara ulaştı ve 699,9 milyon dolarlık beklentiyi geride bıraktı.

Pinterest’in ABD’deki ilk çeyrek reklam gelirlerinin dağılımı, reklam harcamalarının yarısını oluşturan alışveriş kategorisinin hakimiyetini gösterdi. Sensor Tower tarafından Pazartesi günü sağlanan bilgilere göre, bunu %20 ile ambalajlı tüketici ürünleri (CPG) izlerken, sağlık ve zindelik %6,4’lük bir katkı sağladı.

Pinterest’teki ABD’li reklamverenlerin başını Amazon.com (NASDAQ:AMZN), Target, PDD Holdings’ Temu, Walmart (NYSE:WMT) ve L’Oreal çekti. Sensor Tower tarafından ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, bu ilk beş reklamveren çeyrek boyunca platformdaki toplam reklam harcamalarının %29’undan sorumluydu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

merkezefendi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu