Haber

ŞEHİT EREN BÜLBÜL’ÜN ANNESİ: HER GÜN OĞLUMUN ŞEHİT ŞERBETİ İÇTİĞİ YERDEN YÜRÜYÜYORUM

11.

1) ŞEHİT EREN BÜLBÜL’ÜN ANNESİ: HER GÜN OĞLUMUN ŞEHİT ŞURUBU İÇTİĞİ YERE GİDİYORUM

TRABZON’un Maçka ilçesinde PKK’lı teröristlerin yiyecek çaldığını haber verdiği sırada açılan ateş sonucu şehit olan Eren Bülbül’ün (15) yaşamını yitirmesinin üzerinden 6 yıl geçti. Eren’in evinin önünde şehit olan ve mezarı aynı yerde bulunan annesi Ayşe Bülbül, “Her gün oğlumun şehadet şerbeti içtiği yerden geçiyorum. Oradan geçmek zorundayım. Vatana teşekkür etmeliyiz.”

Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Astsubay Ferhat Gedik, 11 Ağustos 2017’de Maçka’da PKK’lıların yiyecek çaldıklarını bildirip güvenlik güçlerine evi gösterdikleri sırada şehit oldu. Şehit olmadan önce sosyal medya hesabından yaptığı “Eren yeter demiyor kimse” paylaşımıyla Türkiye’yi hüzünlendiren Eren Bülbül’ün vefatının üzerinden 6 yıl geçti.

‘BÜTÜN KARDEŞLERİNİZ BURADA, KİMSE EREN YOK’

Eren’siz günlerin kendisi için çok zor olduğunu ve her gün bir evlat acısını yaşadığını anlatan anne Ayşe Bülbül, “Erensiz geçen 6 yılın tarifi yok. Onca acı, bunca hüzün. bir yandan 13 evlattan 1’ini vatan için feda etmek anneye ana vermek baba için büyük gurur kardeşler bu 6 yıl çok zor geçiyor günlerim burada küçücük bir çocuğu evde bırakıp gidince , ‘Çocuk beşiği mi devirdi, ağlıyor mu, aç mı’ diyorsunuz. Ben de aynısını söylüyorum.Ben evladımın kokusuna doyamadım derdine,çalışmasına,gücüne.Doyamadım evladıma.Size 6 yıl oldu bana 6 yıl geliyor. Bin senedir bu günler bitmez geçmez Allah sabrını verir ama ne kadar sabır verirse göstersin bir yere taşırsın bir yere kadar sabredersin bu çocuğu bize Rabbim nasip etti sevdiği için göreve geldi bugün yıl dönümü abileri hepsi burada eren yok bir annenin bu acıyı hüznü atlatması öyle kolay değil yapacak bir şey yok vatan sağ olsun dedi.

‘EREN’İN ŞEHİT OLDUĞU AN GÖZLERİMİN KARŞISINA GERİ DÖNDÜM’

Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit Harekatı bölgesinde önceki bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu şehit olan 5 asker ve aileleri için üzüldüğünü söyleyen anne Bülbül’e sabırlar diliyor. “Evlatlarım şehidimiz olduğu haberini verdiğimde televizyonu açmadım, kumandayı elime alamadım. Anne babalara acıyorum. Eren’in şehit olduğu an geliyor aklıma.Bizi ayıran tek şey şehitlerimizin askerde şehit olması ama şehitlerin şehit olması.Her an oğlumun şehit olduğu yerden geçmek zorunda kalıyorum. Orası her an burada oğlumun her gün şehadet şerbeti içtiği yerden geçiyorum ordan geçmek zorundayım başımın üstüne düşüyor o bizim şehidimiz değil ama Eren galiba oğlum o gün, bugün şehit oldu. Şehitlerin cenazelerine, anne ve babalarının feryatlarına dayanamıyorum, tansiyonum yükseliyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu