Haber

İran, 5 ABD’liyi ev hapsine aldı ve serbest bırakma anlaşması önerdi

İran’ın başkenti Tahran’daki Meskenin Hapishanesi’nde bulunan 5 Amerikalı’nın yatılı cezaevine sevk edildiği ve İran’ın söz konusu 5 Amerikalı’yı esir takası ve fon anlaşmasıyla serbest bırakabileceği iddia edildi.

İran’ın başkenti Tahran’daki Meskenin Hapishanesi’nde bulunan beş Amerikalı, yatılı tutukluluğa sevk edildi. Gözaltına alınanlar arasında İngiliz asıllı iş adamları Siamak Namazi (51), Emad Shargi (58) ve Morad Tahbaz (67) da bulunuyor. Hapishaneden salıverilmesine izin verilen dördüncü ABD vatandaşının ve şu anda yatılı tutuklu olan beşinci kişinin kimliği açıklanmadı.

Namazi’nin avukatı Jared Genser, “İran’ın ABD’li rehineleri Ev Hapishanesinden mesken hapsine nakletmesi değerli bir gelişme. Bunun onların serbest bırakılmasına yönelik ilk adım olmasını umsam da, bu büyük olasılıkla sonun başlangıcı değil” dedi. söz konusu. Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson yaptığı açıklamada, “İran’ın haksız yere tutuklanan beş Amerikalıyı hapishaneden serbest bıraktığına ve onları ev hapsine yerleştirdiğine dair teyit aldık.” Hepsi ABD’deki evlerine dönene kadar dinlenmeyeceğiz” dedi. dedi.

Watson, son sürümler için müzakereler devam ettiği ve bunun hassas bir bahis olduğu için Beyaz Saray’ın konu hakkında söyleyecek başka bir şeyi olmadığını söyledi. Anlaşmanın çok sayıda İranlı tutukluyu serbest bırakması ve İran’ın Güney Kore’de bloke edilen 6 milyar dolarlık fona yeniden erişmesine izin vermesi bekleniyor.

Namazi, 2016’dan beri İran’da ABD adına casusluk yapmak suçlamasıyla tutuklu bulunuyor. Tahbaz, 2018’de “İran’ın ulusal güvenliğine karşı bilgi toplamak” ve ABD adına casusluk yapmaktan 10 yıl hapis cezasına çarptırılırken, Shargi 2020’de casusluktan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. – TAHRAN

haber-iskenderun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu